Minősített organikus kozmetikumok

Az organikus kozmetikumok előnyei

A Laboratoire Sicobel, a Cosmebio * alapító tagja,
2003-ban részt vett ezen előírások előkészítésében.
Az egyik legelső laboratórium, amely az Ecocert licencet használta.

A hagyományos kozmetikumokban a szintetikus és petrolkémiai eredetű összetevőket gyakran használják. Egy "normál" kozmetikai termékben a legtöbb összetevő szín és illat hozzáadására használható stb. Egy organikus kozmetikai termékben az összes felhasznált összetevő kedvező hatással van a bőrre.

Az organikus kozmetikumok esetében ez az összetevők aránya, minősége és forrása, amely különbözik a normál kozmetikumoktól. Az aktív hatóanyagok százalékos aránya lényegesen magasabb a "normál" kozmetikumokhoz képest, mivel a legtöbb adalékanyag tiltva van, így a természetes segédanyagok szintén hatóanyagok.

Napjainkban a BcomBIO bőrápolási termékek összetevőinek legalább 98% -a természetes eredetű, és a formulák garantáltan mentesek a parabének, a fenoxi-etanol, a GMO, a PEG, a szilikon, a színezőanyag és a szintetikus illatanyagoktól.

Az organikus kozmetikum garancia a környezet és ember tiszteletére. Azáltal, hogy kizárja a szintetikus folyamatokat, amelyekről ismert, hogy szennyező vagy kockázatosak, az organikus kozmetikumok specifikációja kizárja a legellentmondásosabb nyersanyagokat.

Ezért a laboratórium több mint tíz éve elkötelezett a fenntartható fejlődést támogató megközelítés mellett. Termékei az ökotervezés és a környezetvédelem elvének megfelelően készülnek a gyártás minden szakaszában (a nyersanyagok termesztésétől egészen a csomagolásig), és a kommunikációs anyagot újrahasznosított papírra nyomtatják növényi alapú tintával.

Az innovációt és az etikát ötvözve védi a bőrt növények használatával. Ezt a kihívást a BcomBIO teljesíti a Laboratoire Sicobel 30 éves tapasztalatával a dermatológiában.